De är Handelsbankens nya favoriter inom industrifastigheter

Catena och Stendörren är Handelsbankens nya favoriter inom industrifastigheter, enligt senaste sektoranalysen. Båda får rekommendationen köp.
catena
Foto: Daniel Hniopek

Catena dras inte med en billig värdering. Bolaget har dock en trigger i aktien tack vare sin fokus mot den ”gyllene triangeln” Stockholm-Göteborg-Öresund.

”En juvel är Stockholm South, som ligger nära både Stockholm och två stora transportvägar; E4 och E20. Catena anser att bygglov kan säkerställas under 2021, vilket vi tror skulle vara en meningsfull trigger för aktien”, skriver banken som har satt riktkursen till 460 kronor.

I Stendörrens fall anser Handelsbanken att detta är enda ”företaget med intressant potential inom industri- / logistiksegmentet som kan köpas till rabatt jämfört bedömt substansvärde på en treårshorisont”. Riktkursen sätts till 190 kronor vilket motsvarar en premie på 16 procent mot det prognostiserade substansvärdet 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets