Detta ligger bakom storköpen i Collector

Collectors gynnsamma aktiekurs fick tidigare i veckan flera insynspersoner och andra ägare att öka sina innehav i nischbanken när en större aktiepost var till försäljning. Det säger Collectors styrelseordförande Lena Apler till Nyhetsbyrån Direkt.

I tisdags mäklades en storpost om 4 miljoner Collector-aktier till kurs 43:50 kronor. Sedan dess har tre insynsregistreringar avslöjat att bolagets ordförande Lena Apler samt de två ledamöterna Erik Selin och Christoffer Lundström köpt delar av aktieposten.

Lena Apler tankar i CollectorCollectors storägare, tillika styrelseordförande, Lena Apler köpte på tisdagen den 19 november ytterligare 225.000 aktier i nischbanken. 

Det verkar vara en samlad aktion?

“Vi var många som tyckte att det var ett väldigt gynnsamt tillfälle att köpa aktier på den här låga kursen som har varit ett tag. Det har funnits ett resonemang mellan flera av oss att vi vill köpa fler aktier och nu uppstod ett tillfälle. Och som insynsperson har man rätt begränsade möjligheter när man kan agera”, säger Lena Apler.

De tre insynsköpen summeras till 1,2 miljoner aktier, vilket innebär att 2,8 miljoner aktier fortfarande är “oredovisade”. Enligt vad Lena Apler känner till har inga fler insynsregistrerade personer köpt aktier utöver de tre transaktioner som nu har rapporterats.

Även Erik Selin tankar i CollectorCollectors styrelseledamot Erik Selin har köpt 800.000 aktier i bolaget den 19 november, för 43:50 kronor styck vilket motsvarande en likvid på 34,8 miljoner kronor. 

“Alla är ju inte insynspersoner. Det finns ju storägare som inte är insynspersoner och rapporteringsskyldiga på samma sätt”, säger hon.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här