Deutche Bank-undersökning: Investerare väntar sig en nedgång i aktier före årsskiftet

I en undersökning Deutsche Bank gjort visar en majoritet av investerare förväntar sig en nedgång på aktiemarknaderna före årets slut. Det skriver CNBC som tagit del av undersökningen.
Aktier, aktiemarknad
Foto: Michael Probst/TT
I den månatliga undersökningen svarade 58% av de 550 globalt utspridda investerarna att de väntar sig en nedgång om 5-10% innan årsskiftet och 10% svarade att man tror på en korrigering som är större än 10% innan innan årsskiftet.

Respondenterna i undersökningen sa att covid-19-pandemin fortfarande är deras största oro framöver, men högre än väntat inflation kom på andra plats. En av anledningarna bakom detta är om konsumentpriserna skulle hålla sig höga under en längre tid, då skulle detta få centralbankerna att lindra sin stimulans i ett snabbare tempo, vilket skulle påverka finansmarknaderna.

S&P 500 är upp 18% sedan början av året och i Europa har Stoxx 600 ökat med 17%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.