Deutsche Bank: Svensk bostadsbubbla en av de största riskerna under 2018

Deutsche Bank har tagit fram en lista över de största riskerna för marknaderna under 2018. Med på listan finns en svensk bostadsbubbla.

Enligt Torsten Slok, chefsekonom vid Deutsche Bank, ska riskerna på listan inte bara ses som ”potentiella VIX-ökare, utan också potentiella källor till långsammare eller snabbare tillväxt än vad vi har i vårt basscenario.” Det skriver bland andra Bloomberg.

Politiska risker är ett stort fokus på listan, såväl som fallande bostadspriser.

Valen i Irland, Italien, Ryssland, Storbritannien och USA tas upp på listan, men även spruckna bostadsbubblor i Sverige, Norge, Australien, Kanada och Kina.

Bland de största riskerna syns även en bitcoinkrasch och en amerikansk börsnedgång.

”Har inte sett en på länge, är marknaderna redo ens för en liten korrektion?” skriver Deutsche Bank i listan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.