DI: Lågriskaktien har krut kvar i sig – köp

"Lågriskaktien" Essity har fortfarande krut kvar i sig efter att ha ökat med 22 procent under fjolåret, skriver Dagens industri.

DI satte en köprekommendation på bolaget förra året och prickade rätt, men utvecklingen var i underkant med börsen som under samma period ökade procentuellt mer. Tidningen är dock nöjda med rekommendationen och väljer på grund av profilen att behålla köp.

”Essity är en krockkudde mot sämre konjunktur. Den strukturella tillväxten är låg men stabil och möjligheterna att växa på tillväxtmarknader till högre marginaler, jobba med mixen, effektivisera och börja kompletteringsförvärva är goda. Aktien värderas också lägre än konkurrenterna P&G och Kimberly-Clark”, skriver Di.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här