DI ser uppsida på 35 procent i spelbolaget

Spelbolaget Leo Vegas får en köprekommendation av Dagens Industri under veckans aktie.

Bolaget verkar visserligen i en utbombad sektor och aktierna är hatade. Men Leo Vegas erbjuder också lågt värderade vinster och en direktavkastning på sex procent.

Därutöver finns potentiella möjligheter till återköp av aktier och att bolaget blir uppköpt, menar tidningen. Uppsidan i aktien i år beräknas till cirka 35 procent.

”En multipel på tio gånger vår vinstprognos om cirka 3,50 kronor för 2020 motsvarar en uppsida på cirka 35 procent för aktien från fredagens stängningskurs. Det skulle innebära en lägre vinst än analytikernas estimat men en uppvärdering av aktien. Det är möjligt att även vår prognos är för optimistisk men med tanke på den osäkerhet som coronaviruset har orsakat för börsen i stort framstår balansen mellan risker och möjligheter som aptitlig”, skriver Di.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.