Diamyd Medical återupptar fas 3-studie

Diabetesforskningsbolaget Diamyd Medical meddelar att det nu fortsätter med fas 3-studien Diagnode-3 i Europa efter att djupgående analyser av tillverkningsprocessen inte visat någon risk förknippad till tidigare misstänkt kontaminering.
Diamyd Medical återupptar fas 3-studie - penna-tidning-rapport-900
Foto: Chris Cross

Bolaget planerar att kunna screena de första patienterna i mars. Studien har sedan tidigare erhållit godkännanden av läkemedelsmyndigheter och etikprövningsnämnder i Tjeckien, Nederländerna, Spanien, Polen och Sverige.

”Vi är oerhört glada och lättade över att fortsätta med initieringen av Diagnode-3 och jag vill tacka teamet för det idoga arbetet med detta”, säger Ulf Hannelius, vd för Diamyd Medical.

Det var i slutet av förra året som bolaget temporärt stoppade initieringen av studien på grund av en potentiell kontaminering i tillverkningsprocessen av den aktiva ingrediensen som använts i studieläkemedlet Diamyd för typ 1-diabetes.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco