DNB Markets: Köpvärd duo motståndskraftiga aktier

Telia och Tele2 pekas av DNB Markets ut som relativt motståndskraftiga under coronaviruspandemin. Det framgår av en analys.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen uppgraderar banken rekommendationerna för både Tele2 och Telia till köp, från tidigare behåll, efter den senaste tidens kursnedgångar i aktierna.

DNB kvarstår emellertid med riktkurserna 145 kronor för Tele2 respektive 40 kronor för Telia.

I analysen lyfter DNB fram att de båda teleoperatörerna klarade sig relativt väl under finanskrisen 2007/2008.

”Vi tror att även i detta tuffare marknadsklimat mitt i coronaviruspandemin, borde ebitda vara opåverkat i stort som en följd av att lägre abonnentförvärvskostnader (SAC) kompenserar för de mer cykliska medieverksamhet”, skriver DNB.

För Telia upprepar DNB också risken för att utdelningen sänks under 2020 som en följd av lägre kassaflöde.

Även för Tele2 räknar DNB med en viss press på intäkterna medan ebitda-resultatet däremot väntas visa en tillväxt i en medelhög ensiffrig procentuell takt.

”Vi tror också att den föreslagna utdelningen per aktie på 9 kronor, som förväntas betalas under 2020, borde tilltala investerare”, skriver CNB Markets.

Vid 10-tiden hade Tele2-aktien stigit 3 procent till 126:05 kronor medan Telia däremot gått ned 0,4 procent till 35:47 kronor.

Hittills i år har Telia backat knappt 12 procent och Tele2 sjunkit 7,2 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.