Dragning nedåt på Asienbörserna

Asienbörserna har rört sig nedåt under natten efter att Nasdaq-börsen stängt på minus.

Vid 7.30-tiden var Tokyo svagt ned. I Fastlandskina och Hongkong noterades indextapp på 0,5 till 1,1 procent. Regionala MSCI Apex 50 backade 0,7 procent.

I USA tappade den tekniktunga Nasdaqbörsen nära 2 procent på måndagen. FAANG-bolagen retirerade på oro för konkurrensutredningar från myndighetshåll. Även i Asien har teknikrelaterat backat, exempelvis med nätkonglomeratet Tencent, halvledaren TSMC och elektronikkontraktstillverkaren Foxconn samtliga runt 2 procent lägre.

Australienbörsen steg svagt sedan centralbanken, RBA, sänkt styrräntan med 25 punkter till 1,25 procent (1,50).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.