ECB tonar ned förväntningar inför septembermöte

ECB tonar ned förväntningarna inför det viktiga mötet i september då man ska diskutera framtiden för nödköpsprogrammet av obligationer (PEPP). Det rapporterar Reuters med hänvisning till centralbankens chefsekonom Philip Lane.
ECB-chefen Christine Lagarde
ECB-chefen Christine Lagarde. Foto: Hannibal Hanschke/TT
Så sent som i förra veckan valde den europeiska centralbanken att bibehålla den förhöjda nivån av obligationsköp, men det förs diskussioner på vissa håll om att dra ned på stimulanserna.

Lane säger att det är inte säkert att man kommer ha den data man behöver för att kunna ta ett beslut vid mötet. Mycket data kommer inkomma under hösten.

Han upprepar ECB:s hållning att det är för tidigt samt onödigt att diskutera frågor relaterade till slutet av obligationsköpsprogrammet på cirka 1,9 biljoner euro, särskilt givet den höga arbetslösheten och dämpad löneinflation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets