Elekta faller efter att ha ”pratat med analytiker”

Strålterapibolaget Elekta har vänt ner skarpt på börsen runt lunchtid. Aktien backar 6,4% utan att några bolagsspecifika nyheter kommit ut. Däremot har bolaget pratat med en analytiker, säger ir-chefen Cecilia Ketels till nyhetsbyrån Direkt.
Elekta faller efter att ha ”pratat med analytiker” - Elekta

Ketels påpekar dock att det är vanligt att prata med analytiker, och att inget sagts utöver det som bolaget kablade ut vid senaste delårsrapporten.

”Det jag har pratat med analytikern om i dag är samma sak som vi sa i februari när vi publicerade vår rapport för det tredje kvartalet. Vi håller fast vid samma budskap som vi hade då. Det var mitt huvudbudskap till analytiker som jag pratade med dag och det ger ingen förklaring till varför det går ned i dag”, säger hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.