Embracer är en favoritaktie för Handelsbanken – och bankens kunder

"Embracer är det bästa gamingbolaget i Norden vad gäller att skapa värde via förvärv och organisk tillväxt", skriver Handelsbanken. Bankens kunder trycker på köpknappen.
Embracers vd Lars Wingefors
Embracers vd Lars Wingefors

Handelsbanken har släppt en uppdatering av ’Fokuslistan’ under fredagen. Det är bankens favoritaktier i olika sektorer.

Dataspelsbolaget Embracer är en av storbankens favoritaktier. De andra är: Atlas Copco, Duni, Getinge, Husqvarna, Millicom, Platzer, SSAB och Swedbank.

”Vi menar att Embracer är det bästa gamingbolaget i Norden vad gäller att skapa värde via förvärv och organisk tillväxt. Idag är Embracer större, mer diversifierat och genererar stora kassaflöden. Bolaget är dessutom på gång att bli noterat på Stockholmsbörsens huvudlista, vilket borde bredda ägandet och vara positivt för värderingen. Samtidigt är värderingen på historisk låga nivåer”, skriver storbanken.

Det är inte bara Handelsbanken som gillar Embracer. Det gör också bankens kunder. I en separat uppdatering berättar placeringsstratgegen Peter Engstedt att Embracer är en av aktierna där ”kunderna tar rygg på våra anlaytikers syn”.
Embracer var den mest nettoköpta aktien bland Handelsbankens kunder i november.

Sinch, Orrön, SBB och Investor var några av de andra mest nettoköpta aktierna. På säljlistan finns bland annat Volvo och H&M.

Även Avanzas kunder kastar sig över Embracer. Det var den mest köpta aktien på nätmäklarens pålattform i november.

”Gamingsektorn befinner sig i en långvarig snålblåst vilket även svenska Embracer fått erfara. Bolaget har varit en förvärvsmaskin senaste åren men i samband med senaste kvartalsrapporten sänktes helårsprognosen, något som lett till flertalet sänkta riktkurser. Aktien som tappat 66% sedan toppnoteringen i maj förra året sjönk 30% under en vecka i november, varav över 20% enbart på rapportdagen. Detta fick aktiespararna att trycka på köpknappen vilket gjort att aktien seglat upp till att bli den sjätte mest ägda aktien på Avanzas plattform”, sa Avanzas sparekonom Nicklas Andersson tidigare i veckan. Det kan du läsa mer om i den här artikeln.

Även Nordnets kunder tryckte på köpknappen i Embracer i november.

”Tillväxtaktier har generellt pressats hårt, men har sedan legat i framkant i de senaste två månadernas rekyl. Nu vågar spararna doppa tårna på förhoppningen om att räntehöjningscykeln snart är över, och därmed också kräftgången för tillväxtaktier”, sa Nordnets sparekonom Frida Bratt i veckan.

Vill du veta vilka aktier som är dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så hittar du det alltid på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets