Embracer gör fyra nya förvärv

Gamingbolaget Embracer genomför fyra nya förvärv via dotterbolagen THQ Nordic och Amplifier Game Invest. De företag som köps upp är belgiska Appeal Studios, tyska Kaiko och Massive Miniteam samt svenska studion Frame Break.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Embracers Lars Wingefors. Foto: Tobias Ohls.

Den sammanlagda köpeskillingen för de fyra bolagen är cirka 71 miljoner kronor på kassa- och skuldfri bas, skriver Embracer i ett pressmeddelande. Det kan bli tal om tilläggsköpeskillingar på maximalt cirka 53 miljoner, vilket gör att Embracer i slutändan kan betala totalt uppåt 124 miljoner.

Efter förvärven har Embracer-koncernen 68 interna studios och över 7 100 anställda och kontraktsanställda i fler än 40 länder. Embracer räknar inte med att förvärven har någon väsentlig ekonomisk inverkan på räkenskapsåret 2021/22 men är övertygad om att de ger betydande värde på lång sikt.

Förutom förvärven meddelas att THQ Nordic har grundat Gate21 i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina. Det beskrivs att teamet gör det möjligt för THQ att ha 3D-karaktärer i världsklass i utvecklingsprojekt.