Embracer vill genomföra aktiesplit 2:1

Aktieägarna i gamingbolaget Embracer kallas till årsstämma torsdagen den 16 september i Karlstad. Det finns möjligheten att förhandsrösta samt delta via videolänk
Lars Wingefors, VD för Embracer
Lars Wingefors, VD för Embracer, i sitt eget rum på huvudkontoret i Karlstad. Foto: Tobias Ohls

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas.

Omval föreslås av den sittande styrelsen, bestående av styrelseledamöterna David Gardner, Ulf Hjalmarsson, Jacob Jonmyren, Matthew Karch, Erik Stenberg, Kicki Wallje-Lund och Lars Wingefors. Vidare föreslås att Kicki Wallje-Lund omväljs som styrelseordförande.

Bolagsordningen föreslås ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 1 miljard och högst 4 miljarder aktier. Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en aktiesplit med villkoret 2:1, innebärande att en befintlig aktie delas upp i två aktier.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, konvertibler och teckningsoptioner, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 10%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets