Engelska Skolan köper skola i Spanien

Engelska Skolan (IES) förvärvar Engage Independent School, en avgiftsfinansierad privatskola i Majadahonda (Madrid), Spanien.

Transaktionsvärdet (enterprise value) för verksamheten uppgår till cirka 2,4 miljoner euro.Det framgår av ett pressmeddelande.

Engage Independent Schools ebitda-resultat för räkenskapsåret 2018/19 förväntas bli 0,36 miljoner euro.

Skolan har 400 elever i åldrarna 3 till 18 år.

Avsikten med förvärvet är att successivt göra om skolan till att följa brittisk läroplan med början i förskola och lågstadium.

Engelska Skolan har i och med förvärvet av skolan i Majadahonda fem helägda skolor i Spanien med sammanlagt cirka 2.550 elever. Därutöver äger IES till 50 procent ytterligare en skola, IALE International School, nära Valencia.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.