Erik Penser Bank: Det ser fortsatt bra ut på marknaden

Erik Penser Bank menar att räntenedgången inte var en överraskning och att de har positionerat sig väl inför den. Nedgången beror huvudsakligen på tre skäl. Det skriver Jonas Thulin i sin veckovisa marknadsrapport.
Erik Pensers Jonas Thulin.
Jonas Thulin. Foto: Tobias Ohls
Anledningarna är det minskade skuldtrycket i USA, att inflationen är övergående vilket gör att räntorna inte kan stiga mer för tillfället samt att marknaden varit oerhört hårt positionerad för en nedgång på räntemarknaden.

Man har varit väldigt positiv till både konjunkturen och börsen sedan april 2020 samtidigt som man följer marknaden noggrant då en negativ utveckling skulle kunna medföra negativa konsekvenser på marknaden. Om man tittar på spridningen av den tredje vågen av coronaviruset har den inte mötts av samma nedstängningar man tidigare sett.

Supercykeln fortsätter och ekonomierna planar ut på nya högre nivåer. Bolagens vinstprognoser fortsätter se mycket starka ut, menar Thulin

I veckobrevet framgår att Erik Penser Bank bland annat tar in amerikansk teknologi och cybersäkerhet i portföljen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets