Erik Penser Bank lanserar ny multistrategifond

Erik Penser Bank är på gång med en ny fond som ska ge fler kunder tillgång till dess modellportfölj. Det rör sig om en multistrategifond som lanseras den 1 juli, uppger förvaltningschefen Daniel Ljungström till Realtid.se

– För att investera fullt ut på ett bra sätt i vår modellportfölj så krävs ungefär 30 miljoner kronor för att få en riktigt bra portfölj. Det är väldigt få som har det kapitalet men som vill ha en sådan strategi. Då skapar vi den här fonden som ett instrument för att ge tillgång fullt ut till vår strategi, kommenterar Ljungström.

Fonden kommer att ha en portfölj med medelhög risk och inriktad på absolut avkastning. Enligt bankens senaste rapport har dess rådgivande modellportfölj gett en avkastning på 22 procent under det senaste året. Portföljen består av aktier, obligationer och råvaror.

Förvaltningsavgiften ska ligga på 0,6 procent samt ha en prestationsbaserad avgift på 10 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.