Essity investerar i Nya Zeeland – bland annat i mjukpappersmaskin driven av geotermisk ånga

Hygien- och hälsobolaget Essity investerar motsvarande cirka 95 miljoner kronor i ökad effektivitet i sin anläggning i Kawerau i Nya Zeeland. Investeringen sker bland annat i världens första mjukpappersmaskin med en torkprocess som helt drivs med geotermisk ånga.
Essity
Foto: Essity
”Vi sätter nya branschstandarder när det gäller hållbar mjukpappersproduktion. Investeringen i världens första mjukpappersmaskin som helt drivs med geotermisk ånga är banbrytande. Genom att minska koldioxidutsläppen kan vi erbjuda våra kunder och konsumenter mer miljövänliga produkter”, säger Essitys VD och koncernchef Magnus Groth i ett pressmeddelande.

Investeringen finansieras delvis genom den statliga fonden Government Investment in Decarbonizing Industry (GIDI), som förvaltas av energimyndigheten EECA i Nya Zeeland.

Förbättringarna bidrar till att koldioxidutsläppen från Kawerau-anläggningen minskar med 23%, skriver Essity.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets