Exxons dotterbolag anklagas för att ligga bakom flera mindre jordskalv

Tillsynsmyndigheter i Texas har beordrat ett av oljejätten Exxons dotterbolag, XTO Energy, och branschkollegan EnerVest Operating att framlägga bevis på att deras brunnar inte ligger bakom jordbävningarna i närheten av Fort Worth. Det rapporterar Star-Telegram.

De två parterna har nu på sig fram tills juni att motivera varför brunnarna inte bör läggas ned.

Kravet på bevis kommer efter att en nyligen publicerad studie från Southern Methodist University uppvisat att det finns en koppling mellan de små jordbävningar som ägt rum i området och den intilliggande gasproduktionen.

Det har innan dess inte förekommit några jordbävningar i trakten under de senaste 150 åren.

I förra veckan rapporterade även U.S. Geological Survey att en ökad seismisk aktivitet i Texas, Oklahoma och sex andra delstater “högst sannolikt” orsakats av vatteninjektioner i samband med olje- och gasverksamhet.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här