Fauci: USA har inte kontroll över coronaviruset

Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci sade på tisdagen att USA inte har kontroll över spridningen av coronaviruset.
Fauci: USA har inte kontroll över coronaviruset - anthony-fauci-900
Han bedömer att antalet smittofall kan öka till 100 000 per dag om inte trenden vänder. Det uppgav han under ett förhör med senatens hälsoutskott, skriver Washington Post.

USA har de senaste dagarna noterats för över 40 000 smittofall per dag. Läget är mest akut i södra och västra USA. Antalet intensivvårdplatser är slut i vissa delstater.

”Jag är väldigt oroad och inte nöjd med vad som sker för vi håller på att gå i fel riktning. Uppenbarligen har vi inte full kontroll”, sade Fauci.

Under förhöret varnade Fauci också att för att det inte finns en garanti för att forskarna ska lyckas ta fram ett säkert och effektivt vaccin mot viruset. Uttalandet kommer samtidigt som USA ska ha köpt på sig nästan all remdesivir, ett av få läkemedel som har en viss effekt på coronaviruset. Enligt The Guardian har USA köpt 500 000 doser, vilket motsvarar ägaren Gilead Sciences hela juli-produktion samt 90 procent av den för augusti och september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco