Finanskändisarna köper Northlands gamla konkursgruva

Abecede, som ägs av de fem kända svenska finansmän, har lagt ett slutbud på den konkursade gruvan i Kaunisvaara, skriver Norrbottens Media.

Ett slutbud på den konkursade gruvan i Pajala har lagts för två veckor sedan till konkursförvaltaren Hans Andersson vid Kaiding advokatbyrå. Det bekräftar Abecedes talesperson Mats Leifland för Norrbottens Media.

Enligt Mats Leifland hoppas Abecede att komma igång inom tolv månader, men helst ännu tidigare.

– Northland hade ungefär 550 anställda. Under vår uppstartsfas kan det räcka med ungefär 350 personer hos bolag och underentreprenörer, säger han till Norrbottens Media.

Bakom Abecede står fem miljardärer: Carl-Henric Svanberg (styrelseordförande i BP och i Volvo), Mats Paulsson (huvudägare i Peab), Bruce Grant (huvudägare i Applied Value Group), Erik Selin (vd och huvudägare i Balder) och Bernt Nordberg (styrelseordförande i Vestas).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.