Fingerprint-chefen om rapporteringsmissen: Jag var inte insynsperson

Fingerprints HR-chef Mattias Hakeröd rapporterade under söndagen en insynshandel från den 5 juli tidigare i år. Men rapporteringen var en miss. ”Jag trodde att jag följde riktlinjerna”, säger HR-chefen till Affärsvärlden.

Mattias Hakeröd köpte 33 500 aktier till en genomsnittskurs på 30,66 kronor den 5 juli 2017, nästan två månader innan han tillträdde posten som HR-chef i biometribolaget Fingerprint Cards.

“Jag var inte insynsperson vid tiden för denna transaktion vilken skedde innan min anställning påbörjades. I enlighet med MAR (marknadsmissbruksförordningen, reds. anm.) krävs inte längre anmälan av sådana innehav”, skriver han i ett meddelande till Affärsvärlden.

Enligt MAR ska insynstransaktioner rapporteras senast tre handelsdagar efter handeln.

Varför rapporterade du först i går, den 19 november?

“Jag trodde att jag följde riktlinjerna om att anmäla mitt innehav, då jag sitter i ledningsgruppen för Fingerprints. Men eftersom innehavet köptes innan jag var i insynsställning är detta inte nödvändigt enligt MAR.”

Strax innan lunch makulerades transaktionen.

“För att det inte ska uppstå några missförstånd har jag därför nu makulerat innehavet hos FI” skriver Mattias Hakeröd till Affärsvärlden.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här