Fleming Properties stiger i premiären på Spotlight

Det nyetablerade fastighetsbolaget Fleming Properties handlades i måndagens handelspremiär på handelsplattformen Spotlight Stock Market kring 120-122 kronor per aktie.

Det kan jämföras med att Fleming Properties under september emitterade aktier till ett pris om 10 euro per aktie, motsvarande cirka 108 kronor per aktie vid måndagens växelkurs.

Fleming Properties, som är nyetablerat av Pareto, fokuserar på att äga och förvalta kontorsfastigheter i Helsingfors. Bolaget förvaltar för närvarande kontorslokaler om cirka 41.000 kvadratmeter där SOK, företagsgruppen S-gruppens administrativa organisation, är största hyresgäst.

Pareto har på senare år medverkat till att notera flera nybildade fastighetsbolag på Spotlight.

Fleming Properties har förvärvat SOK:s huvudkontor i centrala Helsingfors från Varma Mutual Pension Insurance Company för cirka 130 miljoner euro, vilket motsvarar ett kvadratmeterpris på cirka 3.150 euro.

”Vi är mycket nöjda med att ha genomfört detta högkvalitativa förvärv från Varma. Utvecklingen av den finska ekonomin och den finländska fastighetsmarknaden i kombination med det attraktiva läget gör att vi kan erbjuda våra investerare en trygg avkastning över tid”, sade Philip Söderqvist, chef för projektfinansiering i Sverige på Pareto Securities, när beskedet om den godkända noteringen kommunicerades häromveckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.