Fortsatt köpvärda balkonger

ANALYS För Balcos höglönsamma balkongaffärer är bostadsbaissen fortsatt överdriven.

KÖP Växjös balkongspecialister Balco gavs för ett år sedan köpråd på vår digitala tilläggstjänst Affärsvärlden Analys+.

Som leverantör och projektör inom en byggnisch hölls aktien, likt sektorn, då tillbaka av inbromsande bostadsmarknader, särskilt nyproduktionen, i Sverige och Norge som utöver Danmark utgör Balcos större skandinaviska hemmamarknader.

Oförtjänt, menade Affärsvärlden då och pekade på bolagets 90-procentiga tyngdpunkt mot renoveringssegmentet, som drivs av balkongbeståndets nödvändiga och uppdämda renoveringsbehov samt värdehöjande egenskaper som tillbyggnationer. Därtill fanns produktaspekten, där Balcos patenterade inglasade balkonger säljs in på att de håller i mycket längre än genomsnittliga 50 år.

Aktiekurs vid publicering var 62 kronor. Ett år senare står aktien i 57,60 kronor, motsvarande 7 procents kurstapp medan Stockholmsbörsen avancerat 8 procent (OMXSPI).

Då underliggande 2018-utfall varit nära förväntan har uppvärderingen uteblivit. Till det bör adderas ett intressant tilläggsförvärv.

Första kvartalets siffror släpps den 21 maj. Affärsvärlden-läsare som inte räds kortsiktig cyklikalitet råds att redan nu göra som Balcos insiders: fortsätt köp den lågvärderade balkongaktien på ytterligare ett års sikt.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Bostadsbaissens söderläge. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här