Fortsatt prislyft för ädelmetaller

Råvarumarknaderna visade på relativt måttliga rörelser på tisdagsmorgonen, men ädelmetallerna fortsatte sin resa uppåt.
Fortsatt prislyft för ädelmetaller - guld-affarsvarlden-700_binary_6866565.jpg

Oljan höll sig kvar på nivåer som var nära veckohögsta, i väntan på amerikansk statistik som väntas visa att lagren av råolja åter börjat minska efter en oväntad ökning i förra veckan. USA-lagren väntas i förra veckan ha minskat med omkring 2,3 miljoner fat, enligt en sammanställning gjord av Bloomberg inför onsdagens statistik.

Strax före klockan 8 kostade ett fat Brentolja 58:39 dollar, ned 0,3 procent för dagen. WTI-oljan var ned lika mycket till 54:79 dollar.

Saudi Aramco, världens största råoljeexportör, har signalerat att bolaget minskat sina investeringar med 12 procent på årsbasis.

Sett till den senaste månaden är dock oljepriset fortfarande ned med mer än 6 procent, på grund av oron över att handelskonflikten mellan USA och Kina ska dämpa efterfrågan.

Järnmalm kommer att återhämta sig efter den hastiga nedgången och stiga till en bra bit över 100 dollar inom de närmaste tre månaderna. Det tror Goldman Sachs, som höjt sin prognos för järnmalmspriset.

Guldet handlades nära de högsta nivåerna sedan 2013 och silvret snuddade vid den högsta nivån på över ett år, då investerare sökte alternativ i den osäkra ekonomiska miljön.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.