Fredriksen pressad efter historiskt ras: “Har inte en minut att kasta bort”

Seadrill-aktien stod för ett historiskt ras på tisdagen då aktien föll närmare 40 procent på Olsobörsen. Nu är det bråda dagar för huvudägaren John Fredriksen: "Kommer jobba dag och natt", säger han till DN.no.

På tisdagen rapporterade Seadrill, där John Fredriksen är huvudägare och styrelseordförande, att tidsfristen för bolagets räddningsplan har skjutits upp till juli senare i år.

– Jag jobbar ungefär 18 timmar om dygnet och kommer att arbeta dag och natt de kommande tre till fyra veckorna. Jag har ett mycket upptaget schema och har inte en enda minut att spilla, säger John Fredriksen till Dagens Næringsliv.

Seadrill meddelade att omstruktureringen troligen kommer att innebära betydande försämring eller omvandling av skulder och amorteringar.

LÄS MER: Miljardärernas nya rederijätteTvå av Norges rikaste – John Fredriksen och Kjell Inge Røkke – har ingått ett avtal om att skapa världens fjärde största offshorerederi, skriver Dagens Næringsliv.

– Som en följd av detta förväntar sig bolaget att aktieägarna kommer att få en minimal utdelning för sina befintliga aktier, säger meddelandet från Seadrill.

Uppskjutandet av räddningsplanen gjorde att Seadrill rasade nästan 40 procent i tisdagens handel på Oslobörsen.

Huvudägaren John Fredriksen tror att bolaget har felfinansierats.

– Seadrill har felfinansierats, för korta löptider i förhållande till riggens livstid, och för många nästan samtidiga förfall. Vi har inte skruvats ihop för att motstå en kraftig nedgång i oljepriset.

Fredriksen hävdar att han borde ha tagit tag i Seadrill tidigare, och att alla aktieägare måste bidra till rensas upp i bolaget. Han tror att Seadrill är närmare en refinansiering nu än de var när de senast uppdaterade marknaden.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här