G5 Entertainment: Merparten av de anställda kan arbeta trots kriget – ska fasa ut speldistribution i Ryssland

Spelutvecklaren G5 Entertainment meddelar att fler än 870 av dess över 950 medarbetare har rapporterat att de har tillgång till en stabil internetanslutning, en arbetsplats och att de kan arbeta. Bland de återstående kan en del arbeta några timmar om dagen, medan andra väntar på ny utrustning för att kunna börja producera.
Vlad Suglobov, G5 Entertainment
Vlad Suglobov. Foto: Carl Bredberg
Det framgår av en uppdatering rörande situationen i Ukraina.

”Detta gör att vi kan fortsätta arbeta med de flesta av våra spel, inklusive våra nya. Vi kan komma att genomföra en snabbare utfasning av stödet för en del inte fullt så framgångsrika äldre spel, men det bör inte ha någon materiell effekt på gruppens intäktstillväxt”, skriver bolaget.

Det uppges vidare att 10% av medarbetarna i Ukraina har lämnat sitt land. Samtidigt har över 20% av medarbetarna i Ryssland lämnat sitt land, åtminstone tillfälligt, och är öppna för att överväga en anställning utomlands. Många fler beskrivs också förbereda sig för att lämna inom kort.

G5 håller på att etablera juridiska enheter i Armenien, Georgien, Polen och Montenegro och tittar på möjligheten att öppna kontor även i andra länder. Vidare framgår att G5 gradvis kommer att fasa ut distribution och support för sina spel i Ryssland.

I rapporten för årets första kvartal kommer G5 att göra avsättningar för att täcka de extraordinära kostnader som uppstått under de senaste veckorna, men även för att täcka kostnader för de hjälpinsatser bolaget åtagit sig att bidra med fram till slutet av året. Bolaget kommer presentera sina siffror både med och utan invasionens ekonomiska påverkan för att visa på den underliggande verksamheten.

”Vi kommer att göra vårt bästa för att ge en försiktig vägledning rörande våra kostnader fram till slutet av året, men givetvis kommer graden av osäkerhet kring sådana prognoser att vara betydande”, konstaterar G5.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.