General Motors: Den värsta chipbristen kan vara bakom oss

Amerikanska fordonstillverkaren General Motors menar att det värsta kan vara bakom oss när det gäller brist på chip åt fordon. Det sade finanschefen Paul Jacobson i samband med en konferens anordnad av Wolfe Research, rapporterar CNBC.
General Motors: Den värsta chipbristen kan vara bakom oss - general-motors-900
Foto: AP Photo/Paul Sancya, File/TT
Bristen på chip har gjort att General Motors har fått stänga ned fabriker och minska ned produktionen. Men nu börjar situationen att lätta och den klassiska biljätten är trygga med att kunna nå sina mål för helåret.

General Motors meddelade tidigare i februari att man bedömer att vinsten för helåret landar i intervallet 10-11 miljarder dollar, motsvarande 4,5-5,25 dollar per aktie justerat. Prognosen inkluderar en negativ effekt från chipbristen på 1,5-2,5 miljarder dollar.

Bristen på chip har påverkat ett flertal biltillverkare runt om i världen. Det i sin tur har påverkat produktionsvolymerna vilket påverkar alla underleverantörer. Fordonssektorn är betydande i många ekonomiskt tunga europeiska länder däribland Sverige, Tyskland, Italien och Frankrike.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.