Göran Persson föreslås bli ny ordförande för Swedbank

Valberedningen i Swedbank kommer att föreslå Göran Persson till ny styrelseordförande i banken.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut på söndagen.

“Vi är väldigt glada över att kunna föreslå före detta statsminister Göran Persson till posten som ny ordförande för Swedbank. Göran har en imponerande meritlista, ett brett internationellt kontaktnät och erfarenhet av finansiell verksamhet”, citeras valberedningens ordförande Lennart Haglund i pressmeddelandet.

Göran Persson, som var finansminister 1994 – 1996 därefter statsminister fram till 2006, är ordförande i LKAB och sitter Ålandsbankens styrelse. Han kommer att lämna de uppdrag som behövs för att han ska kunna fullgöra sitt uppdrag i Swedbank på bästa sätt om och när han väljs till ordförande, skriver banken.

“Nu fortsätter valberedningen arbetet med att förstärka styrelsen i Swedbank. När vi kan presentera ett fullständigt förslag kommer vi att be styrelsen kalla till en extrastämma, fortsätter Lennart Haglund.

Den 5 april kom beskedet att Lars Idermark lämnade ordförandeposten med omedelbar verkan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här