Gränges uppdaterar finansiella mål – högsta prioritet att återställa lönsamhet

Aluminiumbolaget Gränges som i dag anordnar kapitalmarknadsdag presenterar en ny långsiktig plan i tre steg för att återställa lönsamheten, bygga ett världsledande aluminiumteknikbolag samt investera i hållbar tillväxt.
Gränges
Bolagets nya finansiella mål är som följer:

– Lönsamhet: Avkastning på sysselsatt kapital över 15%.
– Vinsttillväxt: Genomsnittlig årlig rörelseresultattillväxt över 10%.
– Skuldsättningsgrad: Finansiell nettoskuld normalt mellan 1-2 gånger justerad EBITDA.
– Utdelning: Utdelning mellan 30–50% av årets resultat.

Den nya planen för hållbar tillväxt sätter fokus på faktorer som Gränges kan påverka, samtidigt som den tar hänsyn till volatiliteten och osäkerheten i omvärlden. Gränges kommer att genomföra planen i tre steg där högsta prioritet kommer att vara att återställa lönsamheten och återgå till en normal skuldsättning.

Gränges har även satt som mål att bli klimatneutralt till 2040 och har anslutit sig till Science Based Targets initiative (SBTi), vilket tillkännagavs den 20 juni.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder