Guldgruvebolagens aktier dyker

Aktierna för bolag som är aktiva inom gruvdrift och som primärt utvinner guld är på den lägsta nivån i förhållande till priset på guld sedan jämförelsen startade under 1980-talet. Det enligt Bloombergs mätningar.

Guldpriset har fått visst stöd av oroligheter på den kinesiska aktiemarknaden och Greklands låneproblem men samtidigt har den starkare dollarn hållit tillbaka efterfrågan.

Sedan årsskiftet är guldgruveföretagens aktier ned med 16 procent samtidigt som företagen befinner sig i ett läge där deras enterprise value i förhållande till deras tillgångar är på den lägsta nivån på åtta år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder