Hackarnätverk stal över 40 miljoner dollar från kryptobörs

Ett hackarnätverk har stulit 7.000 bitcoins från Binance, som är en av de ledande kryptobörserna. I dollar räknat uppgår stölden till över 40 miljoner dollar.

Binance vd, Changpeng Zhao, uppger i ett meddelande på kryptobörsens hemsida att hackarna använde sig av bland annat lösenordsfiske och virusattacker för att komma över tillgångarna.

Kryptobörsen kommer täcka skulderna från en säkerhetsfond, som fungerar som en egenhändig försäkring för liknande händelser.

Inom loppet av den genomlysning som nu kommer genomföras är det inte möjligt att göra insättningar till eller uttag från Binance, men själva handeln kommer inte att påverkas, skriver Changpeng Zhao.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.