Han blir ny vd för Profilgruppen

Profilgruppen har utsett Per Thorsell till ny vd och koncernchef med tillträde den 1 september 2014. Kåre Wetterberg återgår som styrelseordförande.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Per Thorsell har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom industrin, senast som vd i Ekamant som tillverkar och säljer slipband till den globala tillverkningsindustrin. Tidigare har han arbetat som Senior Vice President Supply Chain på Gustaf Kährs samt även varit verksam i olika roller inom SCA-koncernen och Voith i Tyskland.

Profilgruppens nuvarande tillförordnade vd, Kåre Wetterberg, kommer att återta rollen som styrelseordförande i bolaget per den 1 september 2014. Samtidigt återgår nuvarande ordförande, Bengt Stillström, till sin ordinarie roll som ledamot i styrelsen.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.