Han blir tf chefsekonom på Swedbank

Andreas Wallström, prognoschef och biträdande chef för makroanalys, har utsetts till tillförordnad chefsekonom och Head of Global Macro Research.

Detta sedan tidigare chefsekonomen Anna Breman utsetts till vice riksbankschef.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Andreas har tidigare haft ett flertal seniora positioner och expertuppdrag, bland annat vid Finansdepartementet och EU-kommissionen. Andreas analyser håller erkänt hög kvalitet och han har en särskild kompetens på bostadsmarknaden och hållbarhetsområdet som han kombinerar med en hög ambition att fortsätta ge en makroanalys som genererar högt kundvärde och samtidigt sprider kunskap till en bred målgrupp”, skriver Swedbank.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.