Handelshögskolan breddar efter stor donation

Handelshögskolan i Stockholm, som rankas som Sveriges bästa, har idag sjösatt en ny inriktning på sitt kandidatprogram i business and economics.

 Det nya spåret heter Global Challenges. Programmet innebär en utvidgad studieplan som syftar till att öka studenternas insikter om de globala utmaningar samhället står inför, och göra dem till kloka, empatiska och omdömesgilla ledare, heter det i ett pressmeddelande från den klassiska handelshögskolan.

– Vi utbildar en liten del av landets studenter men de står för en stor del av Sveriges framtida beslutsfattare i närings- och samhällsliv. Vi vill ta ansvar för det och se till att vår utbildning står i samklang med en omvärld som ständigt förändras. Utmärkta fackkunskaper räcker inte för att bli en ledare som för samhället framåt; våra studenter måste också vara bildade och ha djup förståelse för kulturella sammanhang när de lämnar skolan, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm.

Den nya utbildningssatsningen har möjliggjorts genom en generös donation om 40 miljoner kronor från stiftelsen Global Challenges Foundation. Stiftelsen etablerades 2012 av Laszlo Szombatfalvy, finansanalytiker och författare till boken Vår tids största utmaningar (2009).

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.