Hansa Biopharma-chef säljer aktier för 3,6 miljoner

Emanuel Björne, som är "vice president global business development" i bioteknikbolaget Hansa Biopharma, har den 2 maj sålt 20.000 aktier i bolaget för totalt 3,6 miljoner kronor.

Försäljningen genomfördes till kursen 180:00 kronor per aktie.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Enligt Hansa Biopharmas hemsida äger Emmanuel Björne just 20.000 aktier.

Emanuel Björne var tidigare Hansas ir-chef. I slutet av april meddelade bolaget att han fått en ny position som global affärsutvecklingschef “för att fokusera helt på att tillvarata det tilltagande intresset för partnerskap kring Hansas patenterade enzymplattform.”

Han bekräftar via ett mejl till Direkt att han sålt aktierna.

“Jag har sålt 20.000 aktier av privatekonomiska skäl och har fortsatt 20.000 aktierätter i bolaget”, skriver Emanuel Björne.

Han pekar även på att bolagets vd Søren Tulstrup den 3 maj köpt 5.000 aktier i Hansa Biopharma för totalt 925.000 kronor. Det var han första aktier i bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings insynsregister.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.