Hollande och Merkel träffar Putin för Ukraina-samtal

Frankrikes president Francois Hollande kommer att resa till Kiev med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under torsdag eftermiddag, för att därefter möta Rysslands president Vladimir Putin i Ryssland på fredag.

Det uppger Hollande på torsdagen enligt Dow Jones Newswires.

Hollande uppger att han kommer att föreslå ett nytt initiativ för att lösa konflikten i Ukraina, och varnar för att konflikten i landet kan utvecklas till ett fullskaligt krig.

Förslaget kommer enligt Hollande att utgå från att bevara Ukrainas territoriella enighet, och han och Merkel kommer att diskutera förslaget på fredagen med president Putin.

“Givet eskaleringen av våldet de senaste dagarna kommer förbundskanslern och president Hollande att stärka sina månadslånga ansträngningar för att hitta en fredlig lösning på konflikten i östra Ukraina”, säger Merkels talesperson.

Den franska presidenten uppger vidare att man inte för evigt kan fortsätta att leta efter en diplomatisk lösning på krisen i Ukraina, men att han inte kommer att involvera sig i debatten om att förse Ukraina med vapen.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här