Hushållens förmögenhet ökar

Hushållens finansiella nettoförmögenhet fortsätter att öka, och uppgick vid slutet av andra kvartalet till 10.227 miljarder kronor.

Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB.

Totalt ökade nettoförmögenheten med 356 miljarder kronor, fördelat på 253 miljarder i värdeökningar och 103 miljarder i finansiellt sparande.

Det finansiella sparandet på 103 var det högsta under ett enskilt kvartal sedan 1996 då tidsserien börjar. Det var ett nettosparande på 60 miljarder på bankkonton som bidrog mest till sparandet.

Hushållens finansiella tillgångar är i stor utsträckning aktierelaterade och påverkas därför i hög grad av börsutvecklingen. Stockholmsbörsen steg under kvartalet med 4,7 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.