Ikea-bolag köper halv miljon H&M-aktier

Interogo, ett investeringsbolag som ingår i Ikeasfären, har på nytt ökat sitt innehav i H&M och har under mars köpt ytterligare drygt 0,5 miljoner aktier.

Det framgår av en ägarlista som klädbolaget lagt ut på sin hemsida.

Innehavet, som ligger i bolaget IH Capital HC1, uppgick till 17.541.870 miljoner i slutet av mars, motsvarande ägarandel om 1,1 procent av kapitalet och 0,5 procent av rösterna.

Interogo, som är baserat i Schweiz och som kontrolleras av en Ingvar Kamprad-grundad stiftelse, dök upp i H&M:s ägarlista under september och har utökat innehavet med 2,1-2,5 miljoner aktier varje månad sedan dess, med undantag för januari och februari då inga aktier köptes. Vid årsskiftet uppgick innehavet till drygt 17 miljoner aktier.

Posten är värd drygt 2,8 miljarder kronor baserat på nuvarande kurs och Interogo är nu H&M:s tionde största ägare enligt sammanställningen på bolagets hemsida.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.