Intrums vd: Felskickat mejl bakom handelsstoppet

Kredithanteringsbolaget Intrum agerade omedelbart när det uppdagades att ett mejl sänts till fel adress. Det säger Intrums vd Mikael Ericson till Dagens Nyheter apropå handelsstoppet i aktien tidigare under tisdagen.

“Det är inte så att vi såg någon rörelse på börsen eller så, men vi agerade direkt för att säkerställa att informationen som fanns utanför huset inte kunde användas helt enkelt”, fortsätter han.

Det inträffade kallas för “ett mänskligt misstag”. Därefter tog bolaget det säkra före det osäkra, säger Mikael Ericson.

Intrums bokslut för 2019 skulle ha släppts på onsdagsmorgonen. Till följd av det inträffade har den dock släppts redan på tisdagen, efter ett handelsstopp. Bolagets rapportpresentation väntar klockan 13.

Aktien är upp omkring 4 procent kort efter att handelsstoppet hävts, mot knappt +2 procent vid stoppet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här