Inwido gör sitt största förvärv någonsin

Dörr- och fönstertillverkaren Inwido gör sitt största förvärv någonsin när de köper skotska fönster- och dörrtillverkaren Sidey Group som omsätter cirka 800 miljoner kronor.
Inwidos VD Henrik Hjalmarsson.
Inwidos VD Henrik Hjalmarsson.

”Förvärvet av Sidey Group gör att Inwido i ett slag etablerar sig med en marknadsledande position i Skottland, som blir en delvis ny marknad för koncernen”, säger vd Henrik Hjalmarsson, i ett pressmeddelande.

Sidey är grundat 1932 och erbjuder en bred produktportfölj inom fönster och dörrar. Därutöver erbjuder bolaget också produkter för carports och takbyten. Verksamheten hade en rörelsemarginal på cirka 15 procent under senaste tolvmånadersperioden.

Inwido förvärvar initialt 70 procent av Sidey genom tillgängliga likvida medel. Resterande 30 procent kommer majoritetsägarna Charles Arbuthnott och Michael Dobson samt företagsledningen att behålla under en period om minst tre och ett halvt år.

Affären väntas få på en positiv påverkan på Inwidos vinst per aktie under 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco