Jefferies initierar bevakning av Uber med rekommendation köp

Jefferies inleder idag bevakning av tech-bjässen Uber med rekommendationen köp, och lägger samtidigt in bolaget bland sina bästa "återöppningsaktier". Det framgår av en analys som Bloomberg News tagit del av.
Uber
Analytikern Brent Thill anser att bolaget är idealt positionerat för att accelerera tillväxten och uppnå lönsamhet inom kort, och estimerar att det kan ske i det fjärde kvartalet 2021.

Det ska ske genom aggressiva kostnadsbesparingar, avyttringen av olönsamma projekt samt genom en återhämtning hos antalet resor.

Thill lyfter även upp att Uber har innehav i bland annat Didi Chuxing, Grab och Yandex, vilket kan visa sig bli värdefulla optioner för bolaget. Innehaven är värderade till totalt 13 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.