Jefferies: Volvo att föredra framför Traton

Volvo erbjuder bättre värde än Volkswagens lastbilsverksamhet Traton. Det menar analysfirman Jefferies, skriver Bloomberg News i ett referat av en analys.

På torsdagen aviserade Volkswagen villkoren inför den planerade börsnoteringen, vilket ger Traton en värdering på 13,5-16,5 miljarder euro.

Baserat på Jefferies estimat skulle det innebära en ev/ebit-värdering på 7,4-9,0 och en p/e-värdering på 11,8-14,4 gånger 2020 års estimat.

“Det är något lägre än lastbilssektorn, men högre än Volvo som baserat på konsensus för 2020 handlas till en ev/ebit-värdering på 6,6 och en p/e-värdering på 10,4”, skriver Jefferies.

Enligt analysen kommer Volkswagen att få uppskattningsvis 1,35-1,9 miljarder euro vid noteringen.

Med en 88-90-procentig ägarandel kommer Volkswagen att behålla kontrollen över Tratons kassaflöde och kan fatta beslut kring bland annat olika alternativ i en eventuell M&A-affär med Navistar, enligt Jefferies.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här