JM stiger efter köpråd från Handelsbanken

Handelsbanken höjer sin rekommendation för bostadsutvecklaren JM på kort sikt, tre månader, till köp, från tidigare behåll.
Johan Skoglund, VD JM.
Johan Skoglund, VD JM. Foto: Anna Tärnhuvud/BILDBYRÅN

Den långsiktiga rekommendationen, på tre års sikt, kvarstår vid outperform. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Handelsbanken bedömer att sentimentet kring JM-aktien kan förbättras ytterligare med stöd av bokslutet och kommentarerna från bolagsledningen.

Kepler Cheuvreux står samtidigt fast vid sin behåll-rekommendation och höjer riktkursen från 160 till 175 kronor. Analyshusets bedömning är att 2024 blir ett svårt år för JM och fokus kommer ligga på 2025, men att det är för tidigt att ha en bestämd uppfattning om detta vid denna tidpunkt.

DNB upprepar sitt säljråd och sänker riktkursen från 140 till 130 kronor. Carnegie upprepar sin behåll-rekommendation och höjer riktkursen från 150 till 160 kronor.

JM-aktien handlades klockan 11.15 på onsdagen upp 1,4 procent på Stockholmsbörsen till 171,20 kronor senast betalt.

Här hittar du de senate köpråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco