Justitiedepartementet i USA anser att Ericsson brutit mot uppgörelse

Justitiedepartementet i USA, DOJ, har kommit fram till att den information som telekomjätten Ericsson lämnat före en uppgörelse kring sin internutredning beträffande händelser i Irak under perioden 2011 till 2019 inte varit tillräcklig. DOJ har även kommit fram till att bolaget har brutit mot sina skyldigheter enligt den uppgörelse, Deferred Prosecution agreement, som ingicks i december 2019.
Ericsson
Foto: Mark Schiefelbein/TT
”Bolaget för dialog med DOJ angående fakta och omständigheter hänförliga till avgörandet att Ericsson brutit mot avtalet och bolaget är fast beslutet att samarbeta med DOJ för att lösa ärendet”, skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

Ericsson uppger vidare att det är för tidigt att i detta skede förutsäga vad detta kommer att leda till.

I samma pressmeddelande kommenterar Ericsson även själva utredningen i Irak, som uppmärksammats i media på sistone och fått aktien på fall.

”Baserat på vår nuvarande granskning anser vi att situationen som beskrivs i media beträffande Ericssons anställdas, försäljningsrelaterade tredjeparters och leverantörers agerande i Irak, vilket sträcker sig tillbaka till 2011, täcks av Ericssons internutredning från 2019”, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG