Källor: Boeing vill sälja försvarsverksamheter

Flygplanstillverkaren Boeing överväger att sälja minst två av sina försvarsverksamheter, enligt källor till Bloomberg News.
Källor: Boeing vill sälja försvarsverksamheter - sas-boeing-737-700_binary_6952371.jpg

Avyttringarna skulle kunna stärka balansräkningen för flygplanstillverkaren som befinner sig i den största krisen på flera år. Företaget måste minska sin skuldsättningsgrad för att finansiera framtida tillväxt, heter det.

Ett av de tänkbara objekten är Digital Receiver Technology, som gör produkter för försvars- och underrättelsetjänsten. Även vissa försvarsprogram inom divisionen Global Services kan vara aktuella för försäljning, enligt källorna.

Boeing har länge övervägt att sälja dotterbolaget Argon ST, som köptes 2010, men processen uppges ha lagts på is, något som Boeing har avböjt att kommentera, enligt Bloomberg.

Även innehavet i United Launch Alliance uppges kunna vara aktuellt att avyttra.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets