Kambis ir-chef: ”Överdriven kursreaktion”

När bettingbolagsunderleverantören Kambi i augusti förlängde avtalet i USA med storkunden Draftkings tecknades avtalet på "kort- och medellång" sikt.

Det säger Kambis ir-chef Mia Nordlander till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen efter det blivit känt att Draftkings går ihop med Kambis konkurrent SBTech för att skapa ett ”vertikalintegrerat” bettingbolag.

Hon vill inte precisera avtalslängden med Draftkings, men påminner om att avtalsökningen omfattade totalt ytterligare åtta amerikanska delstater.

”Vi är live med Draftkings sex delstater just nu”, säger hon och tillägger att leveransavtalet omfattar totalt tio delstater i USA.

Men Draftkings kan väl byta ut er lösning?

”Vi har ju ett kontrakt som vi förlängde i augusti”, svarar hon.

Mia Nordlander kan alltså inte se annat än att kunden kommer att följa det gällande avtalet som är baserat på intäktsdelning.

”Vi har inte fått någon annan information än pressmeddelandet som gick ut nyss”, säger hon samtidigt.

Kambi har inte kommunicerat hur stor kund Draftkings är för bolaget.

”Men Draftkings har en stark position i USA, absolut”, säger Mia Nordlander till Direkt.

”Vi kommer att ha en stark position i USA utan dem, med våra marknadsledande kunder, exempelvis Penn National Gaming och stora lokala kunder”, fortsätter hon.

Aktien i Kambi föll med drygt 30 procent innan aktien handelsstoppades på måndagen. Mia Nordlander kallar kursraset ”överdrivet”.

Noterbart är att Kambis storägare och medgrundare Anders Ström sålde aktier för nästan 240 miljoner kronor så sent som i mitten av december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.