Kepler ser köpläge i Investor: ”En trevlig överraskning”

Småspararfavoriten Investor fortsätter överträffa marknaden, skriver Kepler Cheuvreux, som upprepar sin köprekommendation och riktkurs om 240 kronor.
Investor
Investor. Foto: Alexander Larsson Vierth / TT

I sin analys skriver Kepler Cheuvreux att Investor hade ytterligare ett starkt år 2021. Den positiva synen på investmentbolaget grundas också främst på just den starka historiken och förmågan att ”konsekvent överprestera aktiemarknaden som helhet”, menar analytikern Johan Sjöberg. Analyshuset utgår också från att detta kommer att fortsätta.

Investor ökar substansvärdet – höjer utdelningen

Investor rapporterade i förra veckan, och även om totalavkastningen i fjärde kvartalet uppgick till 21% radade bolagets VD Johan Forssell upp en rad orosmoln och aktien backade på börsen. Kepler Cheuvreux pekar dock på att utdelningen oväntat föreslås höjas till 4,00 kronor per aktie. Det ses som ”en trevlig överraskning” och ”bekräftar företagets starka balansräkning och kassaflöde”.

”Enligt våra beräkningar handlas Investor med en substansrabatt på 17%. Med en mer aggressiv värdering av Patricia Industries kan det istället handla om en substansrabatt på 24%. Vår riktkurs är baserad på en substansrabatt på 10%”, skriver analytikern.

Aktien stängde på 214,10 kronor i fredags. Under måndagen backar den tydligt på en sur Stockholmsbörs.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.