Kering: ”Minskande efterfrågan på lyx”

Lyxmodehuset Kering, som bland annat äger Gucci, redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.
Kering: ”Minskande efterfrågan på lyx” - Gucci Kering
Ryan Gosling för Gucci, som är ett av Kerings varumärken.

Omsättningen sjönk 13,1 procent till 4 464 miljoner euro (5 137). Det var en större nedgång än väntat. Jämförbar omsättning minskade med 9 procent. Väntat var en nedgång om 6 procent, enligt Reuters.

Guccis jämförbara omsättning sjönk med 7 procent medan Yves Saint Laurent backade 12 procent.

”Utöver de utmanande makroekonomiska förhållandena och den avtagande efterfrågan inom lyxindustrin, återspeglar förändringen i våra intäkter under tredje kvartalet effekten av våra beslut att ytterligare lyfta våra varumärken och deras distribution. Den organisation vi införde i juli kommer att göra det möjligt för oss att stärka styrningen av våra hus i den nuvarande marknadsmiljön och att återta våra positioner och inflytande”, uppger vd François-Henri Pinault.

Han lyfter även fram att nyligen genomförda förvärvet av Creed, som är stora inom parfymer, stärker koncernen.

Kering, MEUR Q3-2023 Q3-2022 Förändring
Nettoomsättning 4 464 5 137 -13,1%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.