Kinnevik-bolaget Teladoc har rasat kraftigt – kan påverka andra innehav enligt analytiker

Kinneviks tredje största innehav, hälsovårdsbolaget Teladoc, har från toppnivån den 16 februari nästan halverats i värde på New York-börsen.
Kinnevik-bolaget Teladoc har rasat kraftigt – kan påverka andra innehav enligt analytiker - wall-street-ned-900
Foto: Montage/Richard Drew/TT
Raset kommer efter Q4-rapporten där intäktstillväxten inte ansågs vara tillräckligt bra. Värdeminskningen har gjort Kinneviks post i Teladoc värd till strax under 12 miljarder kronor. Som mest var posten värd närmare 18 miljarder kronor.

Till Dagens industri uppger analytiker att värdeminskningen i Teladoc kan påverka andra delar av Kinnevik. Investmentbolaget äger andra onoterade innehav inom samma sektor, så som Cedar och Babylon.

”Det här är en signal om att man inte kan ha för aggressiva värderingar på olistade tillgångar om tillväxtsegmentet packar ihop”, säger Stefan Wård, analyschef på Pareto Securities till Di.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets